2 Haziran 2021 Çarşamba

Seo çalışması

Seo Çalışması Nasıl Yapılır?

 Yapılandırılmış veriler21, arama motorlarının seo çalışması sayfalarınızda neler bulunduğunu daha iyi anlayabilmeleri amacıyla içeriğinizi arama motorlarına açıklamak için sitelerinizin sayfalarına ekleyebileceğiniz koddur. Arama motorları, bu anlayışı, içeriğinizi arama sonuçlarında yararlı (ve göze çarpan!) şekillerde görüntülemek için kullanabilir. Dolayısıyla bu, işletmeniz için doğru müşteri tipinin ilgisini çekmenize yardımcı olabilir.


Görseller ve Videolar İçerikler her zaman metin olarak karşımıza çıkmaz. Zaten günümüzde güzel resim ve fotoğraflar ile desteklenmiş, hatta video gibi zengin medya içerikleri ile desteklenmiş sayfalar çok daha ilgi çekici. Elbette arama motorlarının bu zengin medya içeriklerini anlayıp, doğru şekilde tarayıp, indexleyebilmesi için uygulamamız gereken birkaç konu var. Görseller için SEO kuralları Sayfanıza eklediğiniz görsel ilgi çekici, yüksek kaliteli olmalı. Görselinizin, Google tarafından anlaşılabilmesi için muhakkak bir “alt etiketi” olmalı. Görselinizin dosya adı, görseliniz ile alakalı olmalı. Gelişi güzel numara ya da anlamsız dosya isimleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Görselinizin hızlı yüklenmesi için kesinlikle optimize edin. (Tinypng.com gibi siteler kullanışlı olacaktır.) Görseller için bir site haritası hazırlamalısınız. Videolar için SEO kuralları Sayfanıza video ekliyorsanız kesinlikle video içeriğini metin olarak da sayfanızda bulundurun. Videonuzu kendi sitenizde host edecekseniz eğer yine dosya adına önem vermelisiniz. Video içeriğinizi Youtube’a ekleyip, sayfanıza gömmek avantajlıdır. Videolarınız için bir Video Site Haritası hazırlayıp gönderin.

Seo Çalışması Ne Kadar Sürer?


Kullanıcılar bazen bozuk bir bağlantıyı izleyerek veya yanlış URL'yi yazarak sitenizde var olmayan bir sayfaya gelir. Kullanıcıları nazikçe sitenizdeki çalışan bir sayfaya tekrar yönlendiren özel 404 sayfanızın olması, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirebilir. 404 sayfanızda büyük olasılıkla root sayfanıza bir bağlantı olabilir ve ayrıca, sitenizdeki popüler veya ilgili içeriğe bağlantılar da sağlanabilir. "Bulunamadı" seo çalışması hatalarına neden olan URL'lerin kaynaklarını31 bulmak için Google Search Console'u kullanabilirsiniz.

Site içi SEO’nun teknik konusu olan arama motoru meta etiketleri, sitemizin botlar tarafından iyi algılanmasını ve arama sonuçlarında doğru indekslenmesini sağlamaktadır. Meta etiketleri arasında gösterilen başlıca parametreler; sayfa başlıkları ve açıklamaları, dil etiketleri, doğru sayfa adres gösterimleri gibi botlara sinyal veren etiketler gelmektedir. Doğru yapılandırılan meta etiketleri ile Google sayfalarımızı daha sağlıklı gezinebilmekte ve algılamaktadır. Bu nedenle meta etiketleri için sıralamalarımızı direkt olarak etkileyen önemli bir SEO kriteri diyebiliriz.


Seo Çalışması Fiyatı Ne Kadar?


SEO nedir sorusunun cevabı, bir web sitesi hakkında arama motorları için yapılan tüm iyileştirme çalışmaları olarak tanımlanabilir. İnternet üzerinden bilgi ve ürün aramak için kullanılan arama motorları, bu özellikleri ile web platformlarının en büyük ziyaretçi ve müşteri kaynaklarıdır. Arama sonuçlarında müşterilerin büyük bir çoğunlukla ilk sayfalardaki siteleri ziyaret etmeleri, zamanla bu sektörün oluşmasını ve önem kazanmasını sağlamıştır. seo çalışması ilgili anahtar kelimelerle arama motorlarında daha üst sıralarda yer alarak bu kelimelere ait arama trafiğinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefler. SEO çalışmaları ise bu bağlamda web sitelerini tüm yönleriyle arama motorlarına uyumlu hale getirerek ziyaretçilerine daha kolay ve hızlı ulaşabilecekleri bir web platformu sunmayı amaçlar. Bu yönüyle SEO, web sitelerinin daha anlaşılır, kolay kullanıma sahip ve ziyaretçiye aradığı şeyi verebilecek seviyeye gelmesine de yardımcı olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder